Любопитно
Начало > Любопитно
Испания е напът да спре британските туристи27.06.2017 г.

Испанският туристически бизнес е много ядосан на британските туристи и това няма нищо общо с Брекзит. Британските медии имат поредица публикации за фалшиви оплаквания от стомашни проблеми след ваканция в чужбина, основно в Испания, и последвали немалки обезщетения. Някои испански хотелиери вече са решили, че няма да приемат повече гости от Острова, съобщават британски издания.

Из дебрите на хранителните отравяния

От 20 г. Мигел управлява един от двата най-големи хотела на Майорка, който предлага олинклузив пакети. Обичайно годишно там отсядат около 9 хил. британци и доста повече германци и холандци, разказва в свой репортаж "Гардиън".

И ако допреди две години във въпросния хотел са получавани по около 2 оплаквания на година, свързани с храната, през 2016 г. те са били...200. Гостите заявили, че са получили хранително отравяне. Всички те идват от британци. Нито едно не е получено от германци или холандци. Освен това никой от оплакващите се впоследствие не го е направил на място. Всички сигнали са подадени чрез британски компании, специализирани в дейността по придвижване на оплаквания на туристи.
Властите на Острова започват да действат

Във Великобритания агенцията, която регулира бизнеса, занимаващ се с тези претенции, съобщава пред "Обзървър", че до Министерството на правосъдието е изпратен списък с 21 фирми, въвлечени в тези измами.
През миналата седмица пък в словото си кралица Елизабет обяви, че ще бъде сложен край на фалшивите застрахователни претенции, с което има вероятност мерките да се разпрострат и върху измамите в туризма.
Рамон Есталейа, генерален секретар на Испанската хотелиерска асоциация, е отрекла пред "Гардиън" да има решение олинклузив офертите за британски туристи да бъдат спрени, като определя това като незаконно и контрапродуктивно за хотелиерите. Но предупреждава, че някои отделни хотели може да затворят вратите си за британски посетители.
Мариос Цанакис от Никозия смята, че проблемът е в британското законодателство, което позволява да бъдат компенсирани туристи след фалшиви сигнали. "Не може 500 души да консумират едно и също и само британците да получат отравяне", посочва той.
 
Новини
Уважаеми туристи, Във връзка с наредбата на Общ...
Контакти
Работно време
понеделник-петък: 09.00 - 18.00
е-Бюлетин
Въведете вашето име и e-mail, за да се абонирате за нашите новини и най-нови оферти.
име:  
e-mail: