Почивки в Малта
Начало > Почивки > Почивки в Малта
Почивки в Малта
Малта, страната, която предлага много възможности за почивка - живописна природа, лазурни води, пясъчни плажове, скалисти заливи, уникални морски пейзажи, съчетани с много слънце.древни култури, Рицарски дух и Средновековна архитектура в комбинация с модерни хотели, търговски центрове, заведения и много възможности за спорт и развлечения. Историята на Малта датира над 7 хилядолетия, а през годините островът е бил колонизиран от различни народи, оставили своя отпечатък по тези земи - финикийци, гърци, картагенци, римляни. Мълчаливи свидетели на хилядолетната история са 23-те мегаликически храма, обърнати на юг и при слънцестоене светлината пада точно върху главния им олтар. По време на вашата почивка в Малта имате възможност да посетите най-стария от тях, който се намира на о.Гозо и е построен около 3 600 г. пр. н.е.
В столицата Валета, свързана с рицарите он ордена на Свети Джон, основан в Йерусалим по времето на кръстоносните походи, можете да посетите голям брой туристически обекти - археологическия музей, катедралата “Свети Йоан”,където може да се види шедьовъра на Караваджо “Обезглавяването на Свети Йоан”, дворецът на Малтийския орден, а тези от вас, които предпочитат могат да прекарат своята почивка в Малта на плажа под топлите лъчи на яркото слънце.

На тази страница можете да намерите оферти за почивки в Малта. Повече полезна информация за престоя Ви по време на организираните почивки в Малта можете да намерите ТУК.
Знаете ли, че...
В гр. Мдина или "Градът на тишината" старата столица на Малта, движението на автомобили е забранено.
 
Новини
Уважаеми туристи, Във връзка с наредбата на Общ...
Контакти
Работно време
понеделник-петък: 09.00 - 18.00
е-Бюлетин
Въведете вашето име и e-mail, за да се абонирате за нашите новини и най-нови оферти.
име:  
e-mail: