Екскурзии в Гърция
Начало > Екскурзии > Екскурзии в Гърция > Екскурзия 3 езера - Памвотис, Орестиада и Преспанско
Екскурзии в Гърция
ПРОГРАМАТА Е ПОСВЕТЕНА НА 1000 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ЦАР САМУИЛ!

Цена на човек, за пакет, в евро и лева Цена

Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети човек в двойна стая
19.09.2015 145.00 € / 285.00 лв. / 185.00 € / 363.00 лв. / 130.00 € / 255.00 лв. /

Цените включват:
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Входни и магистрални такси;
 • 1 Нощувки със закуска в хотел 3* в гр. Янина – www.palladionhotel.gr;
 • 2 Нощувки със закуски в хотел 3* в гр. Касторя;
 • Разглеждане на забележителностите на Янина и Касторя;
 • Екскурзия до Преспанско езеро и остров Св. Ахил;
 • Медицинска застраховка „Асистанс” с покритие 5 000 евро / за лица до 5 и над 64 год. има доплащане /;
 • Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване.

Цените не включват:
 • Разходи от личен характер.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит – 30% от пакетната цена;
 • доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека
 • СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица № 03700100000540. Лица до 5 год. и над 64 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 4.00 лв.
 • ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО И ЛЕВА ПРИ КУРС 1.96 лв. / 1 евро. При промяна на курса, сумата се прекалкулира, независимо от това кога е направена резервацията.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
 • ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Фирмата си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост се спира при първа възможност, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влизат в програмите на Туроператора / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.

ПРОГРАМА:

1 ДЕН:
Отпътуване от София, стадион Васил Левски в 6:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Верия – Янина. Пристигане в града следобяд. Настаняване в хотел 3* в центъра. Град Янина е изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис. При престоя тук могат да се разгледат следните забележителности: В КРЕПОСТТА: Фетие Джами = Джамията на Победата, в чиито двор е и гроба на Али Паша Янински, Византийския музей, построен върху руините на сарая на Али Паша, джамията Аслан Паша – днес Етнографски музей, Еврейската Синагога. Извън крепостта: Археологическия музей, Катедралата Св. Атанасий, много църкви, както и може да се направи разходка с лодка / само срещу 2 € / до малкото островче Нисаки в езерото и да се посетят Манастира Св. Панталеймон /днес музей / и вилата за почивка на Али Паша. Многобройните кафенета, тавернички и сладкарници около езерото и Крепостта предлагат изключително приятна атмосфера за отдих и храна. Нощувка.
2 ДЕН:
Закуска. Към обяд отпътуване за гр. Касторя. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Свободно време и разглеждане на красивия град, разположен на езерото Орестиада – „природен резерват“ богат на редки и застрашени видове птици. Туристите могат дълго да се любуват на белите лебеди, пауни и още над 50 вида пернати или да си направят романтична разходка с лодка по езерото. Заслужава си разходка из старите квартали, с тесни калдъръмени улички, красиви имения от 19 век и многобройни църкви, някои построени още в IX – X век. Градът процъфтява главно през 17 век, когато кожарската индустрия бележи възход, но и до ден днешен Касторя е център на производството и търговията с кожи. Нощувка.
3 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Малко Преспанско езеро и по специално остров Св. Ахил / свързан с брега посредством понтонен мост /. Разглеждане на руините на средвовековния български град Преспа, както и едноименната базилика, където през 1969 г. е открит гроба на българския Цар Самуил. Обратно в гр. Касторя. Нощувка.
4 ДЕН:
Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта.

 
Новини
Уважаеми туристи, Във връзка с наредбата на Общ...
Контакти
Работно време
понеделник-петък: 09.00 - 18.00
е-Бюлетин
Въведете вашето име и e-mail, за да се абонирате за нашите новини и най-нови оферти.
име:  
e-mail: