Любопитно
Начало > Любопитно
Как глезят пътниците си най-добрите авиокомпании19.09.2016 г.

Знаете ли, че само над България на ден преминават около 2000 самолета? Какво отличава множеството самолетни компании, които си делят световното въздушно пространство? Удобствата, цените, храната? Да, но и не само.

Всяка година - за целите на World’s Best Awards survey, Travel + Leisure прави проучване сред читателите си, за да научи повече за техните туристическите преживявания по целия свят – те критикуват или препоръчват хотели, курорти, градове, острови, круизни линии, спа центрове, както и разбира се- авиокомпании. За да съставят класацията с най-добрирв в света, читателите на изданието оценяват международните авиолинии според комфорта на самолетите им, качеството на обслужването по време на полета, както и според цялостната стойност на полета. Превозвачите, заемащи първите позиции, далеч надхвърлят тези базисни изисквания - те откриват нови хоризонти за въздушния транспорт, за да сложат началото на неговата Златна ера.

"Чувствахме се като кралски особи на Emirates", казва читателят на T + L Анна Стар. Изисканите седалки-шезлонги и вниманието към детайла (външният вид на стюардесите, например, е в изключителен синхрон – чак до червилото им) помогнаха на базираната в Дубай авиокомпания да заеме второто място в класацията World’s Best Awards. Qatar Airways, която заема третото място, дава възможност на пътниците да избират от подбрана селекция висококласни вина, като използва специален сомелиер, който ги подбира.
Etihad, която е на четвърто място, надмина очакванията на луксозните туристи със своя Residence - апартамент с три стаи, обзаведен с двойно легло, самостоятелен готвач, иконом и всекидневна с 32-инчов телевизор и кожен диван. Това удоволствие струва 76 000 долара за отиване и връщане за по-дългите полети.
В класацията има своето място и малкат компания Porter Airlines със седалище в Торонто,която обслужва ограничени маршрути на достъпни цени. Компанията не поставя никакви ограничения пред пътниците си- дава безплатен достъп до салона на първа класа, независимо от класа билет, а напитките и закуските също са безплатни.
Singapore Airlines е неизменният победител в цялата 21-годишната история на World’s Best Awards. Авиокомпанията държи първото място заради поредица от услуги, като например меню, от което пътниците предварително избират какво да хапнат на борда – още преди да се качат на самолета, и много други. Ето ги и останалите 10 отличници в класацията на най-добрите авиокомпании в света:
10. Porter Airlines
9. Korean Air
8. EVA Air
7. Air New Zealand
6. Cathay Pacific Airways
5. Virgin Atlantic Airways
4. Etihad Airways
3. Qatar Airways
2. Emirates
1. Singapore Airlines

Полезни връзки:
Любопитно |
 
Новини
Уважаеми туристи, Във връзка с наредбата на Общ...
Контакти
Работно време
понеделник-петък: 09.00 - 18.00
е-Бюлетин
Въведете вашето име и e-mail, за да се абонирате за нашите новини и най-нови оферти.
име:  
e-mail: