Екскурзии в чужбина
Начало > Екскурзии в чужбина > Слънце и Екзотика - ДИВИЯТ МАДАГАСКАР
ПРОГРАМА:

1 ден София – Париж – Антананариво
Излитане в 07.20 ч. от летище София с полет на авиокомпания AIR FRANCE за Париж. Кацане в Париж в 09.20 ч. Излитане в 11.35 ч. за Антанариво.
2 ден Антанариво
Кацане в 23.05 ч. Трансфер от летището и настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Антананариво - Андасибе
Закуска. Панорамна обиколка на Антананариво, основан 1629 г., днес той е най – големият и най - развит град на този толкова красив, тайнствен и благоуханен остров. Обиколката започва с езерото Аноси под формата на сърце, булеварда на Независимостта, Двореца на кралицата, сградата на Кметството и др. Продължаване за Андасибе. Пътят минава през красиви и живописни места. Вечно зелени хълмове, високопланински терасирани оризища обгръщат пътя към природния резерват. Настаняване в хотел в района на Андасибе. Нощувка.
4 ден Андасибе
Закуска. Ранно начало на разходката в Национален парк Андасибе, един от най – големите и красиви паркове в Мадагаскар. Сутрин рано, обитателите на тропическите гори са най – активни и за това тогава шансовете групата да се срещне с редки видове е най – голям. Тук могат да се видят 11 вида полумаймуни, десетки видове птици, редки насекоми, огромни гекони, както и десетки видове орхидеи (на острова има над 1000 вида от това красиво растение). Особено интересна за туристите е срещата с най - големия представител от семейството на лемурите – Индри. Тези симпатични създания имат черно бял цвят на козината, а дължината им достига до 80 см. За съжаление това симпатично животинче, чието поведение в някои отношения наподобява това на хората, е сред изчезващите видове на острова. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден Андасибе - Пейриера - Анцирабе
Закуска. Отпътуване от Андасибе за Тана с попътна спирка в частния резерват Пейриера, където ще продължим изследването на богатата фауна на острова. Сред обитателите на парка са различни видове гекони, хамелеони, игуани, пеперуди и крокодили. В заобикалящите парка гори често се срещат и представителите на вида обикновен кафяв лемур. Пътят продължава през красивите и внушителни гори на Андасибе. Кратка спирка в околностите на Тана. Продължаване за Анцирабе, следвайки живописния път №7, който отвежда групата през красиви планински райони, превзети от оризища. Пристигане в Анцирабе – град създаден от норвежки заселници и известен с рикшите, които са предпочитано средство за транспорт. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Анцирабе – Амбоситра – Финаранцоа
Закуска. Отпътуваме за Амбостира – един от най – старите и известни дърворезбарски центрове в Мадагаскар. Жителите на града от племето Зафиманири са известни със своите резбарски умения, а гледките на техните живописни селища са награда за всеки турист който се е отправил на дълъг преход през джунглата. След кратка пауза в Амбоситра продължаване за Финаранцоа. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Финаранцоа – Амбалавао – Природен резерват Анджа – Ранохира
Закуска. Отпътуване за Амбалавао, където групата ще спре за посещение на фабрика за хартия. Техниката за изготвяне на хартия от корите на черничеви дървета е донесена от арабите през ХV в., които по това време правят първи опити за разпространение на исляма на острова. Продължаване за природния резерват Анджа, който е дом на най - известния представител от вида на лемурите – пръстеноопашатият лемур. След срещата с това мило животинче, пътят продължава за Ранохира, селище в района на парка Исало. Вечеря. Нощувка.
8 ден Ранохира – Национален парк Исало
Закуска. Денят ще бъде посветен на най – красивия Национален парк Исало. Започваме с преход по известната пътека Намаза, която отвежда до красиви вирове, в които желащите могат да поплуват. След разхлаждащата пауза, преходът продължава и включва преминаване през живописни каньони, кристално чисти езера и красиви водопади. Посещението на парка е свързано и с още по- задълбочено изследване на флората и фауната на острова, тъй като на огромната площ на парка могат да се видят 77 вида птици, 14 вида лемури и много други интересни животински и растителни видове. Това е единственото място в света, където се среща растението „Стъпката на слона“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
9 ден Исало – Ифати
Закуска. Отпътуване за Ифати. Минаваме покрай Националния парк Зомбице, като не дълго след него покрай пътя ще се появят величествените баобаби. След задоволителна фотопауза, пътят ни ще продължи в посока Ифати, а най – голям интерес ще представляват любопитните гробници на племето Махафали, които представят елементи от ежедневието на починалия. Продължаване за Ифати. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
10 ден Ифати
Закуска. Ден за плаж. Ифати е един от най – красивите и известни курорти на острова. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на острова на костенурките, разходки с кану или шнорхелинг. Вечеря. Нощувка.
11 ден Ифати – Тулеар - Париж
Закуска. Трансфер до Тулеар. Полет за Антананариво. Късен полет от Антананариво за Париж в 01.45 ч.
12 ден Париж - София
Кацане в 11.30 ч. Продължаване за София в 12.35 ч. Кацане на аерогара София в 16.15 ч.

Цени на екскурзията:
ДАТА Цена на човек в двойна стая
30.03.2017 4885.00 лв.
24.09.2017 4935.00 лв.

Цената включва:
 • самолетен билет на AIR FRANCE за международен полет София – Париж – Антананариво – Париж – София с включени летищни такси
 • самолетен билет с летищни такси за вътрешен полет Тулеар – Антананариво на Air Madagascar или Madagasikara Airways
 • 9 нощувки със закуски, от които 1 – в Антанариво в хотел 4*, 2 – в Андасибе в хотел 4*, 1 - в Анцирабе в хотел 3*, 1 - в Финаранцоа в семеен тип хотел, 2 - в Ранохира в хотел 4*, 2 - в Ифати в хотел 3*
 • 4 вечери
 • трансфери с климатизиран автобус
 • местни екскурзоводи на английски език
 • туристическа програма с превод на български език
 • водач – превод от агенцията.

Цената не включва:
 • единична стая – 975 лв.
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 26 лв., за лица над 65 г. – 39 лв., над 70 г. – 52 лв.
 • при недостигнат мин.брой от 14 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 75 EUR
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 ЕUR /заплащат се с основния пакет/
 • виза – 25 EUR /полага се и се заплаща на летището/.

Примерни хотели, предвидени по програмата:
 • hotel Carlton Antananarivo – 4* ***(http://www.carlton-madagascar.com/) или подобен в Антананариво
 • hotel Vakona Forest Lodge Andasibe – 4 (http://www.hotelvakona.com/) или подобен в района на Андасибе
 • Plumeria Hotel Antsirabe – 3* (www.plumeriahotelantsirabe.com) или подобен в Антсирабе
 • Tsara Guest House Fianarantsoa (http://www.tsaraguest.com/) или подобен във Финаранцоа
 • Hotel Isalo Rock Lodge Ranohira - 4* (www.isalorocklodge.com) или подобен в Изало
 • hotel *Dunes d'Ifaty – 3* (http://www.lesdunesdifaty.com/) или подобен в Ифати.

Забележки:
 • Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията - 14 туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - 20 дни преди началната дата.
 • Начин на плащане - депозит – 1-ва вноска 1000 лв при записване, 2-ра вноска – 1500 лв. до 70 дни преди датата, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.
 • В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 
Новини
Уважаеми туристи, Във връзка с наредбата на Общ...
Контакти
Работно време
понеделник-петък: 09.00 - 18.00
е-Бюлетин
Въведете вашето име и e-mail, за да се абонирате за нашите новини и най-нови оферти.
име:  
e-mail: