Екскурзии в Австрия
Начало > Екскурзии > Екскурзии в Австрия > Алпийска приказка - Швейцария и Австрия, автобусна екскурзия
Екскурзии в Австрия
PROMO ЦЕНИ:

ДАТИ Цена на човек двойна стая Единична стая
22.05.2016 г. 895 лв 1290 лв
19.06.2016 895 лв 1290 лв
17.07.2016 895 лв 1290 лв
07.08.2016 895 лв 1290 лв
30.08.2016 895 лв 1290 лв
25.09.2016 895 лв 1290 лв

ПРОГРАМА:
ДЕН 1 София – Филах 1015 km
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ! Нощувка в хотел "Хемус" ***. Отпътуване от София в 6.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 7.00 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Филах. Настаняване в района на Филах / Клагенфурт около полунощ. Нощувка.
ДЕН 2 Филах – Национален парк "Хое Таурен" – Инсбрук – Брегенц – Фелдкирх 550 km
Закуска. Преминаване по панорамния алпийски път през националния парк "Хое Тауерн", покрай първенеца на австрийските Алпи - връх Гросглокнер (3798 м). Фотопауза на една от многобройните панорамни площадки към едни от най-живописните алпийски върхове. Късния следобед пешеходна разходка в Инсбрук - столицата на провинция Тирол: Градската кула на Кметството - използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности; Златната ложа - построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца и катедралата "Св. Якоб" - построена през 18 век по плановете на бароковия архитект Йохан Якоб Херкомер. Свободно време. Отпътуване за провинция Форарлберг. Настаняване в района на Брегенц / Фелдкирх късно вечерта. Нощувка.
ДЕН 3 Констанц – Майнау – Шафхаузен – Щайн-ам-Рейн – Цюрих 195 km
Закуска. 8.00 - отпътуване за Констанц - красив град, разположен на територията на две държави на брега на Боденското езеро, родното място на изобретателя на дирижабъла - Граф Цепелин. Пешеходна разходка в центъра на града: Катедралата - най-старата и най-величествена сграда в града; "Марктщете" - главната улица на стария Констанц; Императорският фонтан с бюстовете на четирима императори; площад "Обермаркт", на който са се извършвали публични екзекуции; хотел "Барбароса"; Кметството и Концил - сградата на пристанището, където се е провел най-големият църковен събор в Европа в края на Средновековието. Свободно време. По желание посещение на приказния остров на цветята Майнау, чийто мек климат благоприятства развитието на тропическите и субтропическите растения - палми, лиани, портокали, смокини, бадеми, както и много местни растения. Отпътуване за Шафхаузен. Пешеходна разходка в стария град. Фотопауза при Рейнския водопад. Отпътуване за Щайн-ам-Райн – средновековен град, разположен на границата с Германия. Пешеходна разходка. Настаняване в района на Цюрих / Люцерн вечерта. Нощувка.
ДЕН 4 Шафхаузен – Щайн-ам-Рейн – Люцерн 100 km
Закуска. Отпътуване за Цюрих - най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. Туристическа програма в Цюрих: пешеходна разходка по "Банхофщрасе" - "витрината на Европа", основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; паркът "Линденхоф" - оазис на спокойствието в сърцето на стария град, и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите "Фраумюнстер" и "Гросмюнстер" - кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: "Умиращият лъв на Люцерн" - "най-тъжното и вълнуващо парче камък в света" според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула - най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на Кметството и живописните площадчета в Стария град. Свободно време на брега на езерото Фирвалдщетерзее. Нощувка в района на Цюрих / Люцерн.
ДЕН 5 Люцерн – Замъкът "Шийон" – Монтрьо – Женевското езеро 340 km
Закуска. Свободно време в Люцерн или туристическа програма по желание - изкачване със зъбчата железница до връх Пилатус. Отпътуване с корабче до ж.п. станцията "Алпнахщад" – най-стръмната зъбчата железница в света. Изкачване с зъбчатата железница до връх "Пилатус". Връщане обратно до Кринс. Отпътуване за замъка "Шийон". Късния следобед – разглеждане на замъка "Шийон" (входната такса се заплаща допълнително). Пешеходна разходка в Монтрьо - "перлата на Швейцарската ривиера". Настаняване в района на Женевското езеро вечерта. Нощувка.
ДЕН 6 Женева – Лозана – Бергамо 495 km
Закуска. Отпътуване за Женева - космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник - символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; "Же д`О" - най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; Островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад "Бург де Фур"; Кметството и катедралата "Св. Петър" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Отпътуване за Лозана - столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа. Отпътуване за Италия. Настаняване в района на Бергамо / Бреша късно вечерта. Нощувка.
ДЕН 7 Бергамо – Верона – Загреб 560 km
Закуска. Отпътуване за Верона - живописен и романтичен град в Северна Италия: Арена ди Верона - един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад "Бра" - най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Италия; Къщата на Жулиета; площад "Деле Ербе" - старият римски форум; площад "Синьория" - аристократичният площад на Верона. Свободно време. 13.00 ч. – отпътуване за Хърватия. Настаняване в района на Загреб късно вечерта. Нощувка.
ДЕН 8 Копер – София 800 km
Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") вечерта.

Цената включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Филах / Клагенфурт
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Брегенц / Фелдкирх
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Люцерн / Цюрих
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Женевското езеро
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Бергамо / Бреша
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Загреб
 • Такса за преминаване през панорамния алпийски път през националния парк "Хое Тауерн"
 • Пешеходни разходки в Инсбрук, Констанц, Шавхаузен, Щайн-ам-Райн, Цюрих, Люцерн, Монтрьо, Женева, Лозана и Верона
 • Фотопауза при водопада на Рейн (входната такса се заплаща допълнително)
 • Посещение на замъка "Шийон" (входната такса се заплаща допълнително)
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
 • Екскурзоводско обслужване.

Цените не включват:
 • Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*), заплаща се индивидуално на рецепцията на хотела
 • Изкачване до връх Пилатус
 • Входна такса за острова на цветята Майнау (18 EUR, деца до 12 г. - безплатно)
 • Входна такса за Рейнския водопад (5 CHF)
 • Входна такса за замъка "Шийон" (12,5 CHF, за деца - 6 CHF)
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Доплащания:
 • Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая / на вечер - 25 лв.
 • Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая / на вечер
- 40 лв.
 • Нощувка след връщане от екскурзията в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая / на вечер - 40 лв.
 • Трансфер от хотел "Хемус" *** до площад "Ал. Невски" на турист - 5 лв.
 • Ползване на двойна седалка от един турист - 309 лв.
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
 • Изкачване до връх Пилатус (с корабче и зъбчата железница) - 169 лв.
 • Нощувка след връщане от екскурзията в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая - 25 лв.

Отстъпки:
 • Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 65 лв.
 • Ученици и студенти - 25 лв.

Допълнителна информация:
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Валутни курсове: 1 EUR = 1,017 CHF
 • Часово време: България 12 ч. ; Австрия, Швейцария, Италия 11 ч.
 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Австрия, Италия, Швейцария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Австрия, Италия, Швейцария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 
Новини
Уважаеми туристи, Във връзка с наредбата на Общ...
Контакти
Работно време
понеделник-петък: 09.00 - 18.00
е-Бюлетин
Въведете вашето име и e-mail, за да се абонирате за нашите новини и най-нови оферти.
име:  
e-mail: