Екскурзии в Мароко
Начало > Екскурзии > Екскурзии в Мароко
Екскурзии в Мароко

Нова Година в Мароко, 29.12.2018 - 03.01.2019
6 дни / 5 нощувки
цена от: 1484лв.
Екскурзии Мароко
Кралство Мароко се намира в Северозападна Африка и може да се похвали с великолепна архитектура, както и с богата, древна история. Всичко това, заедно със средиземноморския климата го прави привлекателно място за екскурзии и почивки. Екскурзията в Мароко ще ви срещне с цивилизация, чиито корени датират от преди цели 8000 години.

Най-подходящото време за екскурзии в Мароко е през есента, когато температурите са извънредно приятни. Столицата на Мароко е град Рабат, но истинското сърце на страната се намира в град Казабланка. Това е един от най-романтичните и модерни градове в страната. За разлика от повечето градове в кралството, Казабланка има изключително модерна визия и космополитен облик, а атмосферата в него може много да ви напомни на тази в Марсилия. Там се развива действието на един от най-великите филми от Златната епоха на Холивуд „Казабланка“ с Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман. От него се заражда и традицията влюбени от цял свят да се целуват на брега на океана.

Сред най-големите забележителности на Казабланка е джамията „Хасан II”, която е най-голямата джамия в целия ислямски свят. Нейното минаре е високо цели 210 метра. Друга честа дестинация за екскурзии в Казабланка е фарът „Ел Ханк“. Той е висок 45 метра и е построен през 1905 година.
Сред другите забележителни марокански градове са Маракеш, Танжер и административната столица Рабат.

Не пропускайте да се включите в невероятните пътешествия из една от най-древните цивилизации в света и си изберете някое от предложенията ни за екскурзии в Мароко.

Знаете ли, че...
Мароко е първата страна в света, която признава САЩ през 1777г. Благодарение на този факт в Танжер се намира Музея на американската легация, който е единствената американска историческа забележителност извън САЩ.
 
Новини
Уважаеми туристи, Във връзка с наредбата на Общ...
Контакти
Работно време
понеделник-петък: 09.00 - 18.00
е-Бюлетин
Въведете вашето име и e-mail, за да се абонирате за нашите новини и най-нови оферти.
име:  
e-mail: