Оферти за Нова Година 2018 екзотични дестинации
Оферти за Нова Година 2018 екзотични дестинации
ЦЕНИ с Ранни записвания 2017г.:

Дата на тръгване Човек в двойна стая
28.12.2017 3125 евро

Цената включва:
 • Самолетен билет София - Доха - Мале - Коломбо - Доха - София с включени летищни такси на авиокомпания "Qatar Airways" и багаж: чекиран до 30 кг с общ размер до 118 см (ширина, височина и дължина) и ръчен багаж до 7 кг с размери 50x37x25cm;
 • Самолетен билет Мале - Коломбо с включени летищни такси на авиокомпания Srilankan Airlines и багаж: чекиран до 30 кг с общ размер до 118 см (ширина, височина и дължина) и ръчен багаж до 7 кг с размери 46x36x20cm;
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Cinnamon Dhonveli **** (или подобен) на Малдиви в стая superior;
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Paradise Resort **** (или подобен) в Сигирия в стая deluxe;
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Royal Kandyan **** (или подобен) в Канди в стая standard;
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Jetwing St. Andrews **** (или подобен) в Нувара Елия в стая superior;
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Pegasus Reef **** (или подобен) в Коломбо в стая standard;
 • Описаната туристическа програма в Сигирия, Полонарува, Канди, Матале и Нувара Елия;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

Цената не включва:
 • Виза за Шри Ланка;
 • Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
 • Напитки;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси по описаната програма;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
 • Допълнителни екскурзии.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 София – Доха
Отпътуване от летище София в 19:40 ч.
ДЕН 2 Доха – Мале
Пристигане на летището в Доха в 01:15 ч. Отпътуване за Малдиви в 08:30 ч. Пристигане в 15:05 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Cinnamon Dhonveli ****. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 3 Мале
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 4 Мале
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 5 Мале
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 6 Мале – Коломбо – Дамбула – Полонарува
Закуска. Трансфер до летището в Мале. Отпътуване за Шри Ланка в 09:25 ч. Пристигане на летището в Коломбо в 11:20 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Отпътуване за Дамбула и посещение на Пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда са около 130. Отпътуване за Полонарува и панорамна обиколка на града - вторият най-голям по значение и размери древен град и един от най-живописните археологически обекти, известен с изящните си скулптури и зашеметяващи пагоди. Кралския дворец, банята във форма на лотус и статуята на Полонарува, Гал Вихара - където се намира впечатляващата статуята на Буда, издялан от камък в скалата, са едни от най-големите забележителности. Отпътуване за Гиритал. Настаняване в хотел Paradise Resort ****. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 7 Сигирия – Канди
Закуска. Отпътуване към Сигирия – една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка огромен скален монолит, чието има в превод означава „Лъвската скала”, включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м. височина над джунглата и е построена по времето на крал Кашаяпа (477 – 495 г.). Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоухайната зеленина и са място, където може да научите повече за индийското орехче, карамфила, кърито, кимиона и скъпоценния кардамон. Пристигане в Канди. Посещение на „Свещения храм на зъба на Буда” (Шри Далада Малигава), където според преданията се съхранява горният резец на самия Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Вечерта може да се насладите на танцово шоу. Настаняване в хотел Royal Kandyan ****. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 8 Канди – Нувара Елия
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, която е само на 6 км от град Канди и привлича повече от 2 милиона посетители годишно. Градините датират от времето на Викрама Баху III от 14 век и в тях можете да откриете голямо разнообразие от декоративни и пълзящи растения, от които се правят известните за Шри Ланка подправки. В колекцията на градините има над 4000 вида растения включително орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Отпътуване за Нувара Елия известен като „Малката Англия”. Място, на което можете да видите планини покрити с чаени храсти и каскадни водопади. Посещение на чаена плантация и фабрика за преработка, място на което се произвежда най-добрият чай в света. Машините използвани във фабриката са традиционни и по английски дизайн, някой от тях са на повече от 100 години. Процесът е стар и непроменен от векове, може да наблюдавате преработката на чая, сортирането и накрая най-хубавата част – дегустацията на чист цейлонски чай. Сититур на Нувара Елия. Настаняване в хотел Jetwing St. Andrews ****. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 9 Нувара Елия – Коломбо
Закуска. Отпътуване за Коломбо. По пътя посещение на приюта за слонове „Пинавела“ - един уникален начин да се доближите до тези уникални животни. Тук може да видите множество слонове, къпещи се в реката и малките 6 годишни слончета, които все още пият мляко. Слоновете винаги са били и ще бъдат голяма част от културата на Шри Ланка, тъй като те са най-важните помощници в трудната селскостопанска работа. Пристигане в Коломбо и панорамна обиколка на града. Настаняване в хотел Pegasus Reef ****. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 10 Коломбо – Доха
Закуска. Трансфер до летището и отпътуване в 20:55 ч. за България. Пристигане в Доха в 23:40 ч.
ДЕН 11 Доха – София
Отпътуване от Доха в 06:35 ч. пристигане на летище София в 10:40 ч.

Допълнителна информация:
 • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет София - Доха - Мале - Коломбо - Доха - София и самолетен билет Мале - Коломбо - 970 € (с включени летищни такси). При промяна цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
 • Местна валута - Шриланкийска рупия (LKR)
 • Валутен курс: 1 € = 161 LKR; 1 $ = 144,35 LKR
 • Часово време: София - 12 ч; Коломбо - 15.30 ч.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс: 1 USD = 1,8 лв. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Шри Ланка, Малдиви: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Шри Ланка: Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.
Малдиви: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. За пътувания с престой до 90 дни българските граждани не се нуждаят от виза. За по-дълъг период се изисква виза.
Малдиви: Bulgarian citizens traveling to the country need to have a valid passport at least 6 months after the date of entry in the country. For tourist travels with a stay of less than 90 days, Bulgarian nationals do not need a visa. Visa is required for a longer period.

 
Новини
„Което не може да се купи с пари, може да се купи с ...
Контакти
Работно време
понеделник-петък: 09.00 - 18.00
е-Бюлетин
Въведете вашето име и e-mail, за да се абонирате за нашите новини и най-нови оферти.
име:  
e-mail: